Component - för entusiaster av ljud och bild.

Slappa cd & dvd förvaringsväskor!

För några veckor sen dök det upp en stor kasse med förvaringsfodral för CD-skivor och dvdfilmer i hallen. Ett helt nytt märke för den svenska marknaden och även ett märke jag själv inte hade stött på tidigare. Ofta när man är runt i butiker och tittar efter bra fodral för sina skivor så är det oftast ett eller ett väldigt litet antal märken som dyker upp om och om igen. Är det inte dessa få märken så är det oftast billigare och enklare varianter av dessa vilket gör utbudet faktiskt rätt så enformigt och tråkigt.

Många använder idag liknande fodral en hel del till det privata för musikskivor, tv-spel, program till datorn, för att samla ihop foto-CDs eller t ex för att kunna ta med sig lite filmer när man är ute och reser eller för en perfekt förvaring till bilen nu när både tv-spel och dvdspelare blir allt vanligare. Även på jobbet stöter man på det allt oftare som t ex för att samla ihop programvaror och säkerhetskopior på ett enkelt sätt eller bara för att få med dig alla nödvändiga materialet till en kund utan att släpa med sig en hög med skivor i plastfodral.

Det nya märket på marknaden heter Slappa och kommer ursprungligen först från Hong Kong men har nu även en del av sin verksamhet i Miami/USA. Slappa som är en relativt ny tillverkare har till en början valt att inrikta sig på att ta fram nya och bättre mobila förvaringar för CD och dvdskivor än vad som idag finns på marknaden.

Under nästa år så kommer Slappa även att lansera ett utbud med fodral för mobiltelefoner. Importören i Sverige har valt börja lansera fem av de totalt sju produkter som finns ute på marknaden idag. Det är först väskor med antingen 32, 64, 128 eller 192 fickor för CDskivor eller en väska med plats för 20 stycken dvdfilmer med böcker och omslagsbilder som kommer att finnas ute i butikerna.

Slappas produkter är resultatet av en omfattande marknadsundersökning där man tog reda på vilka krav och önskemål som fanns gällande den här typen av förvaring, oavsett om den används för musik, spel eller dataskivor. Efter att ha testat en mängd olika material kom Slappa fram till det yttermaterial som de idag kallar för Duro Shock. Materialet är både lätt men samtidigt rejält stryktåligt, och det ger dina skivor ett bra och effektivt skydd när man bär sig sina skivor. För att även inuti få en extra stark hållbarhet så har Slappa valt att använda dubbla lager med tyg till fickorna, och att sen sy fast dessa stället för att värma fast som annars är vanligare. Med varje Slappa-väska medföljer en charmig liten dammtrasa som förvaras i ett eget litet fack i väskan.

På Slappas egen hemsida kan du själv designa etiketter för att hålla reda på din skivsamling. En sak som många kanske inte så ofta tänker på är ett ”jewel-case”, dvs vanligt CD plastfodral är omkring åtta till tio millimeter brett vilket betyder att hundra skivor tar upp nästan en meter i hyllutrymme, med Slappa får man istället plats med detta i en väska som lätt kan ställas undan. Sen är det upp till var och en att bedöma om man föredrar att ha sin samling permanent i en CD-väska eller dammsamlande i hyllan som det alltid har stått.På bilden ser vi på översta raden från vänster; Slappa CD32, Slappa CD32, Slappa CD64 och på andra raden först Slappa CD128 och till sist Slappa DVD20.

Det är alltid trevligt men nya aktörer oavsett marknad, inte minst för produkten i sig utan även för att utöka konsumenternas utbud och då samtidigt öka och gynna en sund konkurrens mellan existerande aktörer. Slappa tillför absolut inte bara ännu en produkt utan även ett mycket starkt komplement till det existerande utbudet.

Nu har vi använt dessa produkter under en tid, både hemma och på jobbet och kan bara konstatera att andra konkurrenter har hamnat på efterkälken när det gäller kvalitet och användbarhet - Slappa är ett fodral med sann hifi känsla och en kvalitet utöver det vanliga som rekommenderas varmt.

Slappa sköts av en mindre filial här i Sverige och är så pass ny att dom själva inte kommit igång med nån egen sajt. Så för produktinformation så hänvisas man istället till deras globla sajt ( http://www.slappa.com ) och produkter återfinns än så länge mest i Stockholms region i nån av följande butiker: Best Sound, Cinema Concept, HiEnd of Sweden, Ljudmakarn, Megastore (Sergelstorg, PUB, Täby Centrum), NK Musik & Nöje, Pause Ljud & Bild och Sontec.

Publicerad: 2003-12-11
Uppdaterad: 2007-04-03