Component - för entusiaster av ljud och bild.

Wilson Benesch Torus


Var förbi Audio Concept idag för att kika in vad Wilson Benesch skulle erbjuda med subbasen Torus. Det är alltid trevligt med att få höra direkt av tillverkaren hur dom kom fram till slutprodukten och få bra en presentation. Den här gången var det extra trevlig då representanten för WB hade en rätt avslappnad attityd.

Jag har läst en del på deras sida innan jag åkte dit eftersom det är en annorlunda konstruktion. Subbasen består av delar där slutsteg med delningsfilter etc var separerat från elementen. För en ingående beskrivning av konstruktionen så kan ni läsa deras PDF.

Vi lyssnade på lite olika stilar av musik och minns jag inte helt fel så var den skuren från 30Hz och ner vilket gjorde att den inte var så aktiv på flertalet av låtarna. Ser man till mer "vanlig kommersiell" musik så är det inte alltför ofta så mycket information så pass lågt ner i registret. Bla en låt med Tracy Chapman fick den arbeta på ordentligt och höll även basen med full kontroll. Kanske skulle testat att låta den spela lite högre upp i registret för att fylla ut fronthögtalarna mer och dra nytta av den kraft som fanns i basen. Där är smaken alltid olika men det hade varit kul att testa den med lite filmmaterial och se hur det hade funkat. Nu kanske det inte är nåt man köper till hemmabio men varför inte testa...

Finishen är precis som övriga produkter från Wilson Benesch och det är full pott. Väldigt genomarbetat och med riktigt fin premium känsla.
Skriven av:
Tobias Löfgren

Publicerad: 2009-09-05
Uppdaterad: 2009-09-05