Component - för entusiaster av ljud och bild.

Tenor & Dynaudio hos Audio Concept

Helgen den 13-14 februari var det Highend-mässa på hotell Sheraton i Stockholm. Samtidigt hade butiken Audio Concept på Kungsholmen bjudit in några leverantör för en väldig speciell demonstration av hifi. Vissa produkter har man läst mycket om tidigare men aldrig haft möjlighet att testa och några var det denna gång premiär för. Slutstegen från kanadensiska Tenor blev utvalda till bästa ljudprodukt under CES 2010. Den tidigare modellen av Dynaudio Consequence har levt med ett bra tag och samtidigt varit omdiskuterad pga dess konstruktion. Och högtalaren Grande Utopia EM från franska Focal är det få som undgått.


En överblicksbild på den första anläggningen. Högtalare Focal Grande Utopia, digital källa från Esoteric, för- slut- och phonosteg från Tenor.


För att kunna skapa sig en bättre bild om storleken på den här utrustning kan tänka på att högtalarna är lite över 2 meter höga, väger 260 kg, bestyckade med ett 16" baselement som ska klara av att spela ner till 16 Hz.


Elektronik från Tenor. Längst ut på sidorna monoslutsteg 350M, längst fram i mittten försteg och under skivspelare står riaa-steget.


Det går åt en hel del kablage för att få ihop alla produkter.
Esoteric transport P-03 och dac D-03.
Skivspelare Pierre Lurne Belladonna & Dynavector XV1-ST


I rummet brevid fanns Dynaudio Consequence UE tillsammans med elektronik från McIntosh.
Skivspelaren McIntosh MT10 och under skymtar även cd-spelaren MCD500.

Publicerad: 2010-02-22
Uppdaterad: 2010-02-23