Component - för entusiaster av ljud och bild.

Filmrecensioner

Sortera efter

Identity thief
Diana har länge levt loppan på andra människors surt förvärvade slantar genom att länsa deras bankkontot via identitetskapning. Hon är en extravagant, snabbkäftad shoppingdrottning med dragning mot Tourettes, som ljuger och blånekar sig förbi allt som kommer i hennes väg.

» Läs hela recensionen

Gangster Squad
I denna thriller, regisserad av Ruben Fleischer, landar vi i en hårdför gangstervärld, inspirerad av verkliga händelser i 40-talets Los Angeles. Staden är genomkorrupt och domineras av maffialedaren Mickey Cohen (Sean Penn). För att förgöra Cohens imperium tillsätts en hemlig styrka inom LAPD, ledd av den råbarkade Sgt. John O'Mara (Josh Brolin) och hans adept Jerry Wooters (Ryan Gosling).

» Läs hela recensionen

A good day to die hard
Yippee Ki Yay mother-fucker! John McClane är tillbaks för femte gången i rad och återigen hamnar den hårde New York-snuten på fel plats vid fel tillfälle, efter att ha rest till Moskva för att undsätta sin son Jack, som verkar ärvt sin fars talang för våldsamma eskapader. Med Moskvas undre värld efter sig tvingas de samarbeta för att stoppa en potentiellt ödesdiger kärnvapenaffär.

» Läs hela recensionen

Killing Them Softly
Pratig, långsam och utan riktning. Så skulle man kunna sammanfatta actiondramat Killing Them Softly. Utdragna dialogvändor är nämligen det som står i fokus i Andrew Dominiks berättelse om två män ute efter snabba pengar som rånar ett av maffian sanktionerat pokerparti.

» Läs hela recensionen

Django Unchained
I Quentin Tarantinos senaste stilstudie, denna gång med fokus på spaghettiwestern, möter vi den förslavade Django i den amerikanska södern 1858, två år före inbördeskriget.

» Läs hela recensionen

Berättelsen om Pi
Berättelsen om Pi bygger på romanen från 2001 med samma namn, skriven av den spanskfödda kanadensiske författaren Yann Martel. Boken har sålts i över 7 miljoner exemplar världen över och legat på New York Times bestseller-lista i över ett år. Handlingen kretsar kring den indiske pojken Piscine "Pi" Patel från Pondicherry och hans inre resa på tema andlighet, religion och humanism.

» Läs hela recensionen

Game of Thrones - Säsong 2
Nu har äntligen säsong två av HBO's hyllade fantasyserie Game of Thrones landat på blu-ray. Det handlar även i denna andra omgång om en mustig kamp om tronmakten i Westeros, ett vidsträckt fiktivt rike som rymmer svekfulla kungaätter, karismatiska riddare, insmickrande lorder, incestuösa förhållanden och ond bråd död.

» Läs hela recensionen

Looper
I ultravåldsamma sci fi-thrillern Looper från 2012 möter vi yrkesmördaren Joe (Joseph Gordon-Levitt) i en inte alltför avlägsen framtid där tidsresor blivit vardagsmat och maffian blivit högteknologisk.

» Läs hela recensionen

ParaNorman
Om du inte fått nog av alla zombiefilmer och ditto serier som sköljt över oss de senaste åren kan det vara läge att spana in ParaNorman, en animerad skräckkomedi tillverkad med det senaste i stop motion-teknik, av skaparna bakom "Coraline" från 2009. Här möts vi av drösvis med Shaun of the Dead och The Goonies-referenser, fast med en komisk tvist.

» Läs hela recensionen

Ted
Tramsig, infantil och snuskig. Mycket kan man skylla komedin Ted för. Historien om den munlädersmorde, livs levande nallebjörnen med fallelse för det extremt ekivoka lär få många moraltanter att greppa efter högafflarna och häxkvastarna. Ful i mun är bara förnamnet.

» Läs hela recensionen

(Sida 1 / 69) Nästa sida »