Component - för entusiaster av ljud och bild.

Filmrecensioner

Sortera efter

Snabba Cash 2
I denna uppföljare till Snabba Cash i regi av Babak Najafi tar vi åter ett kliv ner i Stockholms kriminella värld. Joel Kinnaman spelar JW, once upon a time en lovande Handelsstudent, men med för stor hunger efter snabba cash. Nu har han precis betalat färdigt priset för misstagen han gjorde i den första filmen: fyra år på Norrtäljeanstalten.

» Läs hela recensionen

Expendables 2
Världens kändistätaste miniarmé fortsätter sitt mekaniska legoknektande i fortsättningen på actionsuccén alla snackade om för några år sedan. Det är åter dags för Bruce Willis Mr. Church att samla ihop The Expendables för vad som skulle vara ett enkelt jobb med stor avkastning. Men något går snett och en av mannarna mördas under uppdraget.

» Läs hela recensionen

Batman - The Dark Knight Rises
The Dark Knight Rises (TDKR) har beskyllts för att innehålla manusvurpor, logikfrånvaro och fånig verklighetsflykt. Låt oss ta en närmare titt på Christopher Nolans sista trilogidel. När filmen börjar är Batman bara en skugga av sitt forna jag. Det har gått åtta år sedan han tog på sig skulden för Harvey Dents död, försvann i natten och samtidigt förvandlades från hjälte till flykting.

» Läs hela recensionen

Lawrence of Arabia Collector’s Edition
En av filmhistoriens mesta klassiker, flerfaldigt Oscars-belönade Lawrence av Arabien lanseras nu i en briljant utgåva på Blu-ray, med restaurerad A/V och ett duktigt knippe extramaterial som ”icing on the cake”.

» Läs hela recensionen

Modig
En del trodde kanske att Pixar var förlorat till sockersötmans land när Disney tog över rodret. Men alls icke. I det senaste släppet, Modig, blandas en kaxig, stark story med färgstarka karaktärer till en rakt igenom njutbar familjeangelägenhet. Modig, eller Brave på originalspråket bjuder på en hjältinna som har drag av Pippi Långstrump, hela katalogen Disney-hjältar och Ronja Rövardotter.

» Läs hela recensionen

Abraham Lincoln: Vampire hunter
Timur Bekmambetow är bl a mannen bakom bottennappen Wanted och The Darkest Hour. Här penslar han vidare med motorvägsbreda drag i en minst sagt fri tolkning av Abraham Lincolns liv. I Bekmambetovs värld är President Abraham Lincoln inte bara slaverimotståndare utan även en passionerad vampyrjägare med siktet inställt på att en gång för alla krossa de blodsugande varelserna.

» Läs hela recensionen

Snow White and the Huntsman - Extended Collector's Edition
Betydligt mörkare än Disneys kramgoa version är denna sagoaction från 2012 på tema Snövit. För regi står Rupert Sanders och i huvudrollerna ser vi Kristen Stewart och Chris Hemsworth. Stewart (Twilight) spelar huvudpersonen, Snövit, den enda i riket som är vackrare än den onda drottningen (Charlize Theron) som gett sig den på att ta livet av flickstackarn.

» Läs hela recensionen

Prometheus to Alien - The Evolution
Denna recension fokuserar på 2D-versionen av Prometheus med dess bonusmaterial, bild och ljud. Separat recension för Alien 1-4 i SD finns här. Jag har alltid älskat Alien-serien och även Blade Runner, Kingdom of Heaven och Gladiator.

» Läs hela recensionen

Men in Black 3
Utomjordingpoliserna i svart är tillbaka för tredje gången gillt och tar en vända i tidsmaskinen. Inledningsvis är det intet nytt. Agent J (Will Smith) och Agent K (Tommy Lee Jones) kämpar vidare mot bångstyriga rymdvarelser som vägrar inlemma sig i människosamhället.

» Läs hela recensionen

Battleship
När man trodde att flödet av utomjordinginvasioner ebbat ut, sköljs vi över av Battleship, en bombastisk Hollywood-blockbuster inspirerad av Independence Day, Transformers och Battle: Los Angeles. Var de 200 miljonerna som filmen sägs ha kostat, runnit iväg är lätt att räkna ut: specialeffekter med fokus på sänka skepp en grym marknadsföringshype.

» Läs hela recensionen

« Föregående sida (Sida 2 / 69) Nästa sida »