Component - för entusiaster av ljud och bild.

Hoppa till innehåll


Foto

Kramer lanserar platt HDMI-kabel upp till 25 meter


  • Vänligen logga in för att kunna svara
56 svar till detta ämne

#31 DigitalLF

    En glad entusiast.

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 900 inlägg
  • Location:Västkusten

» Har inga bilder i mitt galleri

Postad 26 August 2008 - 17:13

nu har jag och Xasthur här på forumet testat 22.8m i dessa 3 setups

1. dator med dvi-till-hdmi adapter (Belkin PureAV).
2. playstation 3 via oppo hdmi switch.
3. playstation 3.

i slutet av ledet sitter en BenQ W10000


INGET av detta funkar...

#32 DigitalLF

    En glad entusiast.

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 900 inlägg
  • Location:Västkusten

» Har inga bilder i mitt galleri

Postad 26 August 2008 - 17:36

Felsökning del 2

1080i funkar


1080p är felet...



22.8m med 1080p funkar INTE här..

#33 DigitalLF

    En glad entusiast.

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 900 inlägg
  • Location:Västkusten

» Har inga bilder i mitt galleri

Postad 26 August 2008 - 18:32

så där... helt underbart när det finns kunniga människor man kan prata med :)


anledningen att det inte funkar för mig är så enkelt att det är signal källan som är för klen och på playstation 3 med oppo switch får jag bild men det är störningar som jag nu till en viss del förstår.


lösningen på detta är alltså en stabil hdmi switch (inte OPPO) eller en optisk hdmi kabel.

OM jag fattat det hela rätt..

#34 FFrrEEddRRiiKK

    En glad entusiast.

  • ISF Certified
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1963 inlägg
  • Location:Black Body Curve

» Har 10 bilder i mitt galleri

Postad 26 August 2008 - 18:50

Ibland känns det som att det kan vara toleranser i mottagaren med.

Jag har kört genomgående HDMI signal från källa > 3>1 Gefen switcher > 1>8 Gefen splitter, och då runt 12 - 13 m totalt mellan källa, 2 mellanled (switchen och splittern) och upp till displayen.

Optoma HD80 har t ex inte varit några problem med 12-14 m, medan Epson TW2000 har jag fått dra ner, så jag inte kommer upp i mer än 10 m max.
Nu talar vi då givetvis 1080p signal.

Tilläggas kan att det här använts Supra/Jenving (1 m, 8 m och 10 m), och Gefens karakteristiskt blåa medföljande 2 m kablage, som är tänkt mellan källa och switcher/splitter.

/Fredrik

#35 DigitalLF

    En glad entusiast.

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 900 inlägg
  • Location:Västkusten

» Har inga bilder i mitt galleri

Postad 26 August 2008 - 20:51

även testat direkt mot en TViX 6500 även där funkar 720p men inte 1080p

#36 MrJones

    Entusiast

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1774 inlägg

» Har 23 bilder i mitt galleri

Postad 27 August 2008 - 08:31

så där... helt underbart när det finns kunniga människor man kan prata med :)


anledningen att det inte funkar för mig är så enkelt att det är signal källan som är för klen och på playstation 3 med oppo switch får jag bild men det är störningar som jag nu till en viss del förstår.


lösningen på detta är alltså en stabil hdmi switch (inte OPPO) eller en optisk hdmi kabel.

OM jag fattat det hela rätt..

Oppo switchen garanterar upp till 15m efter switchen och 15m före switchen (Har en sådan själv men kör bara 720p samt samma kabel men 15m). Det man kan skaffa är en extender som du sätter i slutet på kabeln. Kostar runt 2200:-

#37 Recoil

    En glad entusiast.

  • Members
  • Pip
  • 51 inlägg

» Har inga bilder i mitt galleri

Postad 27 August 2008 - 10:19

Har Kramers platta HDMI kabel bättre prestanda än deras runda?

#38 DigitalLF

    En glad entusiast.

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 900 inlägg
  • Location:Västkusten

» Har inga bilder i mitt galleri

Postad 27 August 2008 - 12:41

oppo switch gör helt klart intre rätt.

vi testade 3m kabel (argon) från ps3 till oppo sen till 22.8m kramer flat till min BenQ W10000..

då får vi bild men flimmer och rgb myrornaskrig typ...

utan switch och bara 22.8m får vi inte en signal.







Detta beror på att transmittern i ps3 är kass INTE att kabeln är kass.


bara att det ställs höga krav på denna grymt bra kabel.

#39 PeterM

    En glad entusiast.

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 543 inlägg

» Har inga bilder i mitt galleri

Postad 27 August 2008 - 13:47

DigitalLF: Inte för att strö salt i såren, men prova med ett annat märke på projen om du har möjlighet? BenQ-projjar har alltid (iaf för mig) vart känsliga på bra signal via DVI och HDMI. I alla fall de BenQ-projektorer jag själv har ägt och testat. Behöver alltså inte vara att PS3an skickar ut en svag signal. Tråkigt att höra att du har problem. Dock gör ju BenQ bra produkter, så inget negativt om märket.....förutom lite känslig på bra/stark digital bilssignal på vissa modeller IMHO.

Kanske lite OT, men när vi ändå snackar om långa kabellängder - Hur gick den nya fiberoptiska HDMI-kabeln från Kramer? Me want's it! :)
Hälsningar Peter

#40 DigitalLF

    En glad entusiast.

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 900 inlägg
  • Location:Västkusten

» Har inga bilder i mitt galleri

Postad 27 August 2008 - 16:14

kabeln är igentligen "Xasthurs" här på forumet han har köpt en X10 men problemet är att posten har skickat den fel så den har av någon anledning stannat upp i örebro

men vi testade kabeln i min setup.


fel: oslo -> örebro -> göteborg -> örebro -> stanna
rätt: oslo -> örebro -> göteborg -> lysekil

Komplett.se



vi ska testa med optiska kramer om 1h återkommer med svar om detta :)

#41 perra1

    Till er tjänst....

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 10861 inlägg
  • Location:Sverige

» Har 13 bilder i mitt galleri

Postad 27 August 2008 - 17:25

HBC har Optisk HDMI (v1.3) som matarkablar till alla rum - de fungerar perfekt :)

mvh

/Pär
TIWIA - It's all about the experience
Allt inom ljud, bild och ljus - inklusive A/V kalibrering

#42 DigitalLF

    En glad entusiast.

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 900 inlägg
  • Location:Västkusten

» Har inga bilder i mitt galleri

Postad 27 August 2008 - 19:22

det gick som förväntat med den optiska...... självklart att det funkade :)

#43 Andy76q

    It is inevitable

  • Members
  • PipPipPip
  • 299 inlägg
  • Location:Västerås

» Har 8 bilder i mitt galleri

Postad 29 August 2008 - 23:51

sitter idag med en supra 12m HDMI kabel och det kommer bild när jag matar med 1080p, men det tar ett tag innan bilden ploppar upp, ställer jag om till 720p så funkar det klockrent. Detta går via min HDMI switch från Octava men tror inte den är problemet..
Så med andra ord så behöver jag en ny kabel som går till projektorn och undrar om någon har jämfört denna platta kramer kabeln emot supras?
Dock har inte kramer 12m som är optimalt för mig, men om jag anstränger mig så kan jag nog klara mig på deras 10m kabel. Men då krävs det att jag flyttar fram projektorn en smula.
Eller är det lika bra att gå direkt på den optiska kabeln? Vet dock inte om det funkar så bra hos mig då kablen har minst 2st kraftigare böjar att ta sig igenom och om jag har förstått det rätt så är den kabeln allt förutom böj vänlig..

Redigerat av Andy76q, 29 August 2008 - 23:52.


#44 DigitalLF

    En glad entusiast.

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 900 inlägg
  • Location:Västkusten

» Har inga bilder i mitt galleri

Postad 29 August 2008 - 23:59

vi har i kväll avnjutit en film på Infocus X10 med Kramer Flat 1.3 22.8m från en TViX 6500 utan problem 24p funkade också


PeterM: stämde som du sa det var faktiskt min BenQ som var för krävande

#45 NickeSthlm

    En glad entusiast.

  • Members
  • Pip
  • 16 inlägg

» Har inga bilder i mitt galleri

Postad 30 August 2008 - 11:12

Hej alla!

Undrar var man kan köpa Kramers flata 1.3 kabel på 0.9m? Har letat men hittar dem inte?
Skulle behöva dom till switchern. :P

Med vänliga hälsningar

Niklas :D