Component - för entusiaster av ljud och bild.

Hoppa till innehåll


Foto

Montera nätbrunn


  • Vänligen logga in för att kunna svara
10 svar till detta ämne

#1 tommypeters

    Surroundfreak

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5395 inlägg

» Har 16 bilder i mitt galleri

Postad 03 May 2005 - 08:15

Det kan ju vara bra att byta ut originalströmkablarna mot bra, skärmade sådana. Ibland är det enkelt, men ibland är originalkabeln fast. Det kan i en del apparater gå relativt enkelt att ta bort denna och montera dit en nätbrunn, har jag hört... har nämligen inte prövat på detta själv.

* Något speciellt att tänka på (mer än att dra ur kabeln ur vägguttaget först)?
* Är Clas Ohlsons nätbrunnar bra nog? Vad annars?
* Några speciella "no-no" som den ovane lätt kan råka göra? :P

#2 Birdie

    En glad entusiast.

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 687 inlägg

» Har 11 bilder i mitt galleri

Postad 03 May 2005 - 09:41

Det finns både för och nackdelar med fast nätkabel, i mitt fall hittade jag en mycket bra speciallösning på nätbrunn ifrån Neutrik.
Den är anpassad för de andra moddningar som jag gjort på min maskin för att få så många fördelar som möjligt. :P

För bilder:
Byte av nätbrunn


Mvh Birdie

#3 tommypeters

    Surroundfreak

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5395 inlägg

» Har 16 bilder i mitt galleri

Postad 03 May 2005 - 11:46

Ja, det finns förstås också varianten att man byter ut den fasta nätkabeln mot en ny, skärmad och bättre - men fast nätkabel. Men då bör man bestämma sig för en längd som kommer att funka sedan. Lite lättare att byta lösa nätkabalr mellan apparater om man byter plats på dem.

Men på en del apparater finsn det förstås inte plats för en nätbrunn...

#4 Dazzin

    En gasglad entusiast.

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3160 inlägg
  • Location:Stockholm

» Har 8 bilder i mitt galleri

Postad 04 May 2005 - 07:46

Vad jag har förstått så ska man enligt "experterna" använda så lite magnetiska material som möjligt. Själv skulle jag hävda (ej baserat på erfarenhet) att skärma är det viktiga (och mest begripliga förbättringen), sen allt "lull lull" kan man förbise. Så att köra Classe kontakter borde fungera ypperligt.

#5 tommypeters

    Surroundfreak

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5395 inlägg

» Har 16 bilder i mitt galleri

Postad 04 May 2005 - 08:32

Ja, man behöver väl hitta mässingsskruvar eller liknande någonstans för att byta ut de befintliga skruvarna om man vill minska magnetiska materialet i stickkontakter, hylsproppar och nätbrunnar...

#6 peranders

    Elektroner är gula

  • Members
  • Pip
  • 10 inlägg
  • Location:Göteborg

» Har inga bilder i mitt galleri

Postad 10 May 2005 - 09:50

Hörni, rent generellt, om jag har 10 meter eller mer oskärmat i väggen, vad skulle en och en halv till två meter skärmad kabel göra för nytta? Är man verkligen ute efter att verkligen skärma så krävs större insatser än att byta en liten nätsladd.

Har ni sett hur man gör i industrin med skärmade elkablar? Vanligt när man kör motorstyrningar.
/Per-Anders eller P-A

#7 tommypeters

    Surroundfreak

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5395 inlägg

» Har 16 bilder i mitt galleri

Postad 10 May 2005 - 10:08

De 10 meter kabel du har oskärmade i väggen kommer ju inte i närheten av dina signalkablar i anläggningen, det är heller ingen som tvingar dig att ha kvar oskärmad kabel i väggen...

#8 peranders

    Elektroner är gula

  • Members
  • Pip
  • 10 inlägg
  • Location:Göteborg

» Har inga bilder i mitt galleri

Postad 10 May 2005 - 14:57

Frågan är ju vad som man kan tänkas skärma av. Vad har man för bös i elnätet? Det kanske är bättre att ordna en isolationstrafo istället.

Hur mycket av böset induceras och hur mycket går via ledningarna direkt in i apparaterna?

Många frågor, inga svar... jag har inga åtminstone.

Redigerat av peranders, 10 May 2005 - 14:57.

/Per-Anders eller P-A

#9 Dazzin

    En gasglad entusiast.

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3160 inlägg
  • Location:Stockholm

» Har 8 bilder i mitt galleri

Postad 10 May 2005 - 16:37

Jag har också frågat ett par gånger utan att få svar på det, en skärm skyddar väl för att ta in störningar inte att sända ut dem!? Eller fungerar det till både och?

#10 peranders

    Elektroner är gula

  • Members
  • Pip
  • 10 inlägg
  • Location:Göteborg

» Har inga bilder i mitt galleri

Postad 10 May 2005 - 16:57

Skärm fungerar åt båda hållen.

En mickkabel ska inte plocka upp störningar och en motorstyrningskabel ska inte sända ut.

Redigerat av peranders, 10 May 2005 - 16:57.

/Per-Anders eller P-A

#11 Dazzin

    En gasglad entusiast.

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3160 inlägg
  • Location:Stockholm

» Har 8 bilder i mitt galleri

Postad 10 May 2005 - 17:01

Tack, äntligen fick man det utrett! :P