Component - för entusiaster av ljud och bild.

Hoppa till innehåll


Foto

Salong 1:4


  • Vänligen logga in för att kunna svara
95 svar till detta ämne

#91 JONTRE

    En glad entusiast.

  • Members
  • PipPip
  • 124 inlägg

» Har inga bilder i mitt galleri

Postad 06 August 2017 - 08:19

Har du robotgräsklippare?

 

En polare hade ett oförklarligt brum, var borta över vintern men kom fram på vårkanten igen. Visade sig vara robotgräsklipparen (inte själva roboten utan gränskabeln). Spelade ingen roll vilken fas den låg på, störde oavsett.



#92 DF

    En glad entusiast.

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 886 inlägg

» Har 43 bilder i mitt galleri

Postad 06 August 2017 - 22:24

Robotklipparen hade ingen effekt att stänga av. Ska prova att lägga om några säkringar så jag får fler uttag på samma grupp.
Men, det har hänt lite annat skit i jakten på brum. Fick en transient som löste ut all elektroniks skyddskretsar, så nu är det ett svagt brus oavsett om signalkablarna sitter i eller inte. Försvinner dock om jag slår över slutsteget till balanserat, så verkar vara dålig signaljord i steget helt plötsligt.

#93 DF

    En glad entusiast.

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 886 inlägg

» Har 43 bilder i mitt galleri

Postad 08 August 2017 - 16:48

Att lägga projektorn på samma grupp som övrig elektronik hjälpte inte...

#94 DF

    En glad entusiast.

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 886 inlägg

» Har 43 bilder i mitt galleri

Postad Igår, 21:33

Att lägga projektorn på samma grupp som övrig elektronik hjälpte inte...

Däremot att ta ur nätverkskabeln. Mycket märkligt, nätverkskabeln är UTP, av någon anledning skapar den ändå jordloop. Trodde aldrig jag skulle bli glad av att ha IR-styrning på en apparat.

Samtliga brumkällor är nu eleminerade. Har dock kvar dilemmat som gör att slutsteget brummar/brusar lite via RCA, men betydligt mindre via XLR-ingångarna. Jag använder samma kabel, bara en xlr-rca-adapter i slutsteget istället för att köra in direkt i rca.
Också märkligt tycker jag.
Men jag är petig nu, de flesta skulle inte bry sig om detta brum/brus. Men skulle vara intresant om någon har teori vad det kan bero på.

#95 Lovan

    En glad entusiast.

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 873 inlägg

» Har inga bilder i mitt galleri

Postad Idag, 11:04

Kör du FTP till resten? Är switchen jordad ordentligt?

#96 DF

    En glad entusiast.

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 886 inlägg

» Har 43 bilder i mitt galleri

Postad Idag, 11:09

Jag kör bara UTP nu. Switchen ligger på en UPS, så jag har misstanke att den ställer till något med jorden. den är ansluten med jordad kabel och ger under 1ohm när jag mäter mellan switch och annan apparat.