Component - för entusiaster av ljud och bild.

Tidigare publicerade nyheter

Sortera efter

2012-11-09

Tävling: On the road på blu-ray

I samarbete med Noble Entertainment kan du tävla om fem exemplar av On the road på Blu-ray. Jack Kerouacs legendariska bok med samma namn anges i historieböckerna vara en ledstjärna för Beatgenerationen i jakten på den verkliga friheten - fylld av jazz, poesi, fri sex och droger.
» Läs mer
2012-11-04

Projektorevent hos Hembiobutiken

Hembiobutiken kommer att ha ett projektorevent i veckan som kommer. Tisdagen den 6:e november i Stockholmsbutiken på Ynglingagatan 15 mellan klockan 14:00 till 21:00 kommer vår medlem Ringblixt att vara där för att tala om bild i allmänhet och kalibrering i synnerhet. På plats finns också representanter för tillverkarna. De flesta projektorer kommer att vara kalibrerade så det finns en möjlighet att jämföra hur stor (eller liten) inverkan inställningarna har på bilden och upplevelsen.
» Läs mer
2012-10-23

Apple lanserar iPad Mini

Från senaste Apple-eventet lanseras som förväntat en mindre version av iPad kallad iPad mini. Den nya iPad mini har en skärm på 7.9 tum men behåller samma upplösning 1024x768 som de tidigare modeller haft. Jämfört med vanliga modellen så är iPad mini 23% tunnare och hela 53% lättare.
» Läs mer
2012-10-10

Oppo lanserar BDP-103 och 105

Nyligen lanserade Oppo två nya modeller av blu-ray spelare. Oppo är helt klart ett av de mest populära valen av bluray-spelare bland entusiaster och det är alltid nåt vi ser fram emot. Tidigare modeller har alltid varit i topp av referenser och hoppas att dom tar det vidare.
» Läs mer
2012-08-16

Tävling: Iron Sky (blu-ray)

I filmen, som delvis finansierats av fansen själva har historien tagit en annorlunda vändning. Hår får vi veta att nazisterna flydde till månen år 1945 och att de 2018 står rustade att återvända. När en amerikansk astronaut landar lite väl nära månbasen och tillfångatas, tillsammans med sin fantastiska smart phone, inser man att ett teknologiskt genombrott skett på jorden och åker för att hämta fler. Tillsammans med Noble lottar Component ut fem exemplar av blu-rayutgåvan av filmen.
» Läs mer
2012-06-26

Naim lanserar n-Stream 3.0

Nästan ett år senare har Naim gjort en stor uppdatering av n-Stream till 3.0. Naim själva kallar det ett stor ombyggnad av appen och kompletterar med viktiga funktioner. Bland nyheterna i appen finns tillgång till utökad metadata (genom Rovi database) om varje skiva, att skapa och editera spellistor, snabbare bläddring av innehållet från UPnP server och mycket annat som är förbättrat.
» Läs mer
2012-06-26

NuForce kompletterar med DIA

DIA är en ny produkt och så här när man tänker på det en självklar produkt. Att ta ut ljudet digitalt från produkter känns mer självklart än nånsin men sällan det går på enklare produkter. DIA har tre stycken digitalingångar, en liten förstärkare och smidig fjärrkontroll. Det löser väldiga många personers behov för tv-rummet, extra stereon eller i datorrummet.
» Läs mer
2012-06-25

Tävling: This must be the place

I denna dramakomedi från 2011 av Paolo Sorrentino får vi möta Cheyenne, en pensionerad rockstjärna som, efter att strålkastarljuset slocknat och sminket torkat in, lever på royalties i Dublin. Tillsammans med Noble håller Component tävling om fem exemplar av blu-rayutgåvan av filmen.
» Läs mer
2012-05-07

Hegel lanserar nya H300

Efter många år på marknaden kommer nu ersättaren för integrerade förstärkaren H200 som förbättras på flera punkter. Som tidigare är det Bent Holter chefskonstruktör som står bakom nylanseringen. Mer påtagliga förändringar ska vara i förförstärkaren som enligt Bent ska ha fått ärva mycket av tekniken från P30. H300 är också en renodlad monokonstruktion med balanserade kretsar. Till det så har H300 även fått en DAC som enligt tillverkaren ska mäta sig med deras separata DAC HD11.
» Läs mer
2012-05-07

Hörlursförstärkare från Sennheiser

Sennheiser har nyligen börjat att visa upp en helt ny produkt i deras sortiment. Efter den lyckade lanseringen av deras hörlur HD800 så kommer en matchning i form av hörlursförstärkaren HDVD800. Ännu finns inte så mycket information men ska vara helt symmetriskt uppbyggd och ska kunna hantera samplings frekvenser up till 24 bit / 192 kHz.
» Läs mer
« Föregående sida (Sida 2/140) Nästa sida »